Gastcolleges

Als je mij wilt boeken voor een gastcollege kan ik de volgende mogelijkheden aanbieden:

  1. Het verhaal van United Wardrobe en de verkoop aan Vinted

In dit college vertel ik hoe wij als 3 studenten zijn uitgegroeid naar de grootste kledingmarktplaats van de Benelux en hoe wij uiteindelijk door Vinted werden overgenomen. Ik behandel de opstartfase, het ophalen van kapitaal maar vooral het verhaal hoe ik het persoonlijk ervaren heb. Dit alles is ook terug te lezen in mijn boek.

Vraag hier mijn beschikbaarheid op.

2. Hoe haal je geld op voor je bedrijf/startup?

In dit college vertel ik hoe het ons lukte om €3.500.000 aan investeringen binnen te halen om de groei van United Wardrobe te financieren. Wanneer ga je een investeerder zoeken? Wat vertel je aan een investeerder? Wat wil een investeerder weten? Wat moet je wel en niet zeggen? Hoe werkt het nu precies om een percentage af te staan? Hoe haal je als startup geld bij een bank op? Na dit college kan de student of ondernemer beter voorbereidt de markt op om funding binnen te halen voor zijn of haar bedrijf.
Vraag hier mijn beschikbaarheid op.

Een Youtube live college

3. Wie was Napoleon en wat kunnen we van hem leren?

In dit college neem ik je mee naar de Franse revolutie, het begin van het einde van de Franse monarchie. In deze chaos stond een man op die wij vandaag de dag als Napoleon kennen. Als Corsicaanse immigrant (wat tot 1768 een land was en nog geen onderdeel van Frankrijk) wist hij zichzelf op te werken tot de machtigste man ter wereld. Zijn tactieken en manier van oorlogvoeren zijn zeer interessante lessen voor studenten en ondernemers die in deze tijd ook toe te passen zijn. Het verhaal van Napoleon leest weg als dat van een echte Silicon Vally startup, maar dan met gigantisch bloedvergieten natuurlijk. Zijn werk ethos en drang naar overwinning zijn ongeëvenaard in de wereldgeschiedenis. Ik heb een gigantische fascinatie voor deze man, maar ga hem niet verheerlijken en ben zeker geen “fan”. Napoleon was een man die onze wereld voor altijd veranderde met zijn manier van werken, maar hielp daardoor ook duizenden mensen het graf in.

Vraag hier mijn beschikbaarheid op voor dit college.

4. Wat is crypto en bitcoin?

Na mijn exit ging ik mijzelf verdiepen in Crypto, ik kocht hier en daar wat “coins” en ging veel uitleg tutorials kijken. Ik heb maar kleine investeringen gedaan in de wereld van Crypto maar vind het erg interessant hoe de Blockchain werkt. Naar mijn mening staan we aan het begin van een revolutie die alleen nog maar door zal zetten, net als het internet in de begin jaren van 2000. In dit college vertel ik hoe Crypto werkt, waar je het kan kopen en wat de risico’s zijn. Ook beantwoord ik vragen over hoe vervuilend de Bitcoin nu eigenlijk is, daar bestaan namelijk veel misverstanden over!

Vraag hier mijn beschikbaarheid op voor dit college.