Persbericht boek United Wardrobe

Ondernemer Thijs Verheul (29) brengt boek uit over zijn avonturen bij United Wardrobe

Ondernemer Thijs Verheul brengt een boek uit over United Wardrobe, het bedrijf dat hij in zijn studententijd oprichtte en dat vorig jaar verkocht werd aan Vinted. Het boek is getiteld Voor hoeveel heb je het verkocht? en vertelt volgens Verheul ‘het eerlijke verhaal over ondernemen’, met alle pieken en dalen die daarbij horen. Vanaf vandaag, 1 december, is het boek overal verkrijgbaar. 


Voor hoeveel heb je het verkocht?

Op 27 oktober 2020 was het landelijk nieuws op het Achtuurjournaal: Verheul en zijn compagnons verkochten hun tweedehandskledingplatform (website en app) United Wardrobe aan Vinted, de grote concurrent. Natuurlijk wilden vriend en vijand sindsdien weten: voor hoeveel heb je het verkocht? Om strategische redenen mag Verheul dáár nou net niets over zeggen. In zijn boek deelt hij wél vele openhartige verhalen over de rollercoaster die zijn onderneming was. Verheul hoopt dat zijn avontuurlijke boek de weg weet te vinden naar een breed publiek, en specifiek naar jongeren en studenten die met dezelfde dromen rondlopen als hij destijds. “Ik wil met mijn boek het eerlijke verhaal over ondernemen vertellen. Er is geen standaardrecept voor succes, maar je kunt wel veel leren van mensen die al tien keer zijn gevallen en weer opgestaan,” aldus Thijs Verheul. 

Luie studenten

Verheul was 21 jaar oud toen hij in 2013 met Sjuul Berden het bedrijf oprichtte. Als luie studenten dachten ze wel even een website de lucht in te slingeren – dat bleek natuurlijk vies tegen te vallen. Na veel vallen en opstaan wisten ze United Wardrobe van de grond te krijgen. Het platform werd algauw overal in Nederland gebruikt, waarna investeringsrondes van 250 duizend, 1 miljoen en 1,5 miljoen euro volgden, onder meer van Arthur Kosten, een van de oud bestuurders van booking.com. United Wardrobe werd een groot succes: maandelijks wisselden meer dan 100.000 kledingstukken van eigenaar via het platform.

Niet over rozen

Maar dat het voor de jonge ondernemers niet altijd over rozen ging, gaat lees je maar al te goed in zijn boek. Gebroken relaties, ontslagrondes van werknemers en bloedstollende overnamegesprekken passeren de revue. Uiteindelijk is Frankrijk het Waterloo van de jonge ondernemers en trekken ze zich terug achter de grenzen van België. En dan brak er begin 2020 ook nog een wereldwijde crisis uit. United Wardrobe ging langs de rand van de afgrond, maar krabbelde altijd weer overeind. En toen meldden zich steeds meer grote spelers met interesse in de Utrechtse startup… Hoe dat afloopt lees je in Voor hoeveel heb je het verkocht? Nu beschikbaar op bol.com, Amazon, of in je favoriete boekhandel.

Informatie 

Voor hoeveel heb je het verkocht? Het verhaal van United Wardrobe, van idee naar exit verschijnt officieel op 1 december 2021.

ISBN: 978 90 831 947 07

Redactie: Suus van de Kar (tekstvansuus.nl)
Grafisch design: Villa Grafica

Foto’s: Mathijs Jorritsma 

Bol.com: https://www.bol.com/nl/nl/p/voor-hoeveel-heb-je-het-verkocht/9300000061978632/

Amazon: https://www.amazon.nl/Voor-hoeveel-heb-het-verkocht/dp/9083194701

Volg Thijs Verheul: https://www.linkedin.com/in/thijs-verheul-b777504b/

___________________________

Noot voor de redactie / niet ter publicatie:

Meer weten? Thijs interviewen? Meer beeldmateriaal nodig? Neem contact op met Uitgeverij Verheul: info@thijsverheul.com

Voorkant boek

Achterkant boekSuus van de Kar (redactie) en de auteur werken aan het boek:

Thijs Verheul